Na 16. podelitvi zlatih priznanj najboljšim pekovskim izdelkom , ki jih vsako leto
podeljuje Sekcija za pekarstvo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je Pekarna
Grosuplje prejela kar 15 zlatih odličij.
Krjavelj, Sosed, Malnar, Korošec, Matevž, Polnozrnati kruh z lanom, Pirin polnozrnati
kruh, Domači koruzni, Domači ajdov, Ovseni hlebček, Pisana korenina, Hud kruhek brez
kvasa, črna žemlja, črna kajzerica z lanom in sončna pletena štručka, so letošnji nosilci
odličij. Kar 14 nagrajenih izdelkov je brez dodanih aditivov, prav vsi izdelki pa so
narejeni iz izbranih sestavin vrhunske kakovosti.
Kriteriji odličnosti, ki jih ocenjuje strokovna komisija in ki so se letos še zaostrili, so
senzorične lastnosti izdelka- oblika in videz, izgled in lastnosti skorje, izgled sredice,
struktura in prožnost sredice ter vonj in okus. Izdelkom, katerim je komisija priznala
vrhunsko kakovost in so prejeli zadostno število točk, so se uvrstili med izdelke odlične
kakovosti.
Odličja veljajo za najuglednejše priznanje na področju pekarstva v Sloveniji.
Grosuplje, 04.02. 2015