Zlata priznanja za izdelke odlične kakovosti s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva je prejelo 17 podjetij. Zbornica je letos podelila 208 zlatih priznanj. Izboru so tokrat dodali dve novi kategoriji, in sicer izdelke iz testa in sendviče.
Družba Don Don je prejela zlata priznanja za odlične izdelke pod blagovno znamko:
Babičin beli kruh, Babičin koruzni kruh, Babičin temni kruh, Babičin pisani kruh, BIO babičin kruh, Domača peka, Domača peka temna, Krajcar beli, Krajcar polbeli, Krjavelj, Malnar, Matevž, Skorjavc, Skorjavc temni, Sosed, Korošec, Craft beli, Hud kruhek brez kvasa, Huda štručka brez kvasa, Huda koruzna štručka brez kvasa, Kruhek Zdravko, Pirin polnozrnati kruh, Proteinc, Polnozrnati kruh z lanom, Ovseno koruzni kruh
Vaška peka bela, Vaška peka temna, Proteinski kruh s chia semeni, Kruh brez kvasa s semeni, Hrustavc, Hrustavc temni, Beljakovinski kruhek, ter pakirana Kruh s semeni narezan in Koruzni kruh narezan
Krof z marelično marmelado
»Slovenci imamo izredno bogato krušno dediščino in vemo, kaj je dober kruh. Zato ostajamo zvesti vsemu dobremu v tradicionalni pripravi kruha. Hkrati si nenehno prizadevamo za razvoj izdelkov, ki so priporočljivi za uravnoteženo prehrano potrošnikov,« je povedal Boris Viktorovski, direktor podjetja Don Don.
Ministrica za kmetijstvo Irena Šinko je na dogodku poudarila, »da sta mlinarska in pekarska industrija v Sloveniji pomembni panogi živilskopredelovalne industrije. Kruh je imel in še vedno ima posebno mesto v slovenski kulturi. Njegove pomenske in simbolne razsežnosti v življenju so velike, saj nas kruh praktično spremlja od rojstva do smrti.«
»Slovenski trg vsako leto preskrbimo s 15.000 tonami naših izdelkov. Zato zelo resno jemljemo našo odgovornost do kupcev. Stremimo k razvoju prvovrstnih izdelkov, ki so pomemben del zdrave prehrane. V preteklem letu smo tako na trg uspešno lansirali Polnozrnati kruh z lanom, ki ga je Inštitut za nutricionistiko prepoznal kot Inovativno živilo leta 2023 v skupini polnozrnatih izdelkov,« je še dodal direktor družbe.
Foto: GZS – ZKŽP