• Domov
  • Zgodba
  • Skupina
    • Podjetje
    • Medijsko središče
  • Poslovno sodelovanje
    • Spletno naročanje
  • International
  • Zaposlitve
  • Aktualno
  • Kontakt
13.10.2017

Babičin pisani kruh za posebne priložnosti

Deli...
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • email
  • Pinterest

Po tem, ko ste tako lepo sprejeli naš dišeči Babičin kruh, smo za ljubitelje dobrega temnega kruha ustvarili Babičin temni kruh. Zgodbo dobrega kruha danes nadaljujemo in vam ponosno predstavljamo Babičin pisani kruh, ki je poseben po svojem izgledu in pomenljivem kulturnem izročilu. Babičin pisani kruh smo zamesili iz treh vrst testa, ki skupaj predstavljajo mešanico najboljših sestavin in okusov. Ajdovo, koruzno in pšenično testo je skrbno prepleteno v lep tribarven motiv, ki se poda prav vsaki priložnosti. Testo smo pripravili po dolgotrajnem postopku z dodatkom naravnega kislega testa, zato je sredica mehka in sočna ter ohrani večdnevno svežino. Babičin pisani kruh je pripravljen brez aditivov in le iz najboljši sestavin, ki zaokrožijo polnost njegovega bogatega okusa.

 

 

Babičin pisani kruh pa s seboj prinaša tudi prav posebno zgodbo o pomenu kruha kot potice v naši preteklosti. Etnolog in profesor doktor Janez Bogataj, velik poznavalec slovenske kulturne dediščine je v svoji knjigi Krušni zakladi Slovenije zapisal:

“Pregovor “ne išči kruha nad potico” ima pomenljivo sporočilo. Odslikuje razmere v dediščini na Slovenskem, ko je zlasti v praznični prehrani pomenila potica z orehovim ali kakim drugim nadevom večkrat nedosegljiv ideal. Zato so se ljudje, še zlasti iz revnejših slojev, poskušali približati temu idealu prazničnega vzdušja. Namesto nedosegljive potice so spekli njen ponaredek- pisan kruh. Spekli so ga iz treh vrst testa (pšeničnega, ajdovega in koruznega), ki je zvit v treh različnih barvnih plasteh ustvarjal podobo potice.” (Iz knjige krušni zakladi Slovenije, 2003)

Babičin pisani kruh boste prepoznali po praznični rdeči pentlji na papirnati pasici, ki ga obdaja in umetelni pisani notranjosti. Tak, kot nekoč, pečen posebej za vas. Za tiste najlepše priložnosti in tiste, ki jih najraje povabite k svoji mizi.

 

Babičin pisani kruh je na voljo na krušnih policah v trgovinah Mercator.

AKTUALNO
OBISK MINISTRA ZA KMETIJSTVO DR. JOŽETA PODGORŠKA V PEKARNI GROSUPLJE
14.04.2022
Vlada Republike Slovenije je imela v petek delovni obisk v južnem delu osrednjeslovenske regije. Začela je z delovnim posvetom v občini Grosuplje, kjer so spregovorili o vrsti odprtih vprašanj, predvsem o projektih v regiji, črpanju evropskih sredstev, izobraževanju, trgu dela in o dolgotrajni oskrbi. Kmetijski minister dr. Jože Podgoršek je obiskal Pekarno Grosuplje, ki je najstarejša uveljavljena pekarska znamka v Sloveniji.
>Več
34. MTM KRG NARODNI DOM LJUBLJANA
31.03.2022
V Gimnastičnem centru Ljubljana je pod okriljem svetovne gimnastične federacije FIG, Gimnastične zveze Slovenije in Mestne občine Ljubljana potekalo mednarodno tekmovanje v ritmični gimnastiki 34. MTM KRG Narodni dom Ljubljana, ki ga organizira Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana.
>Več
28. JURČIČEV POHOD SKLENIL JURČIČEVO LETO
07.03.2022
Tradicionalnega pohoda po Jurčičevi poti iz Višnje Gore do Muljave, ki vedno poteka na prvo soboto v marcu, se je udeležilo preko 2000 pohodnikov, od najmlajših do starejših. Organizatorji so skozi vso pot pripravili bogat program in omogočili pohodnikom oglede turističnih znamenitosti in kulturno vsebino.
>Več
Kontakt

DON DON D.O.O.
Gasilska cesta 2
1290 Grosuplje
Slovenija, EU

PE Kranj
Laze 16
4001 Kranj
Slovenija, EU

info@dondon.si

tel: +386 (0)1 78 66 900

Blagovne znamke
  • Pekarna Grosuplje
  • Tvojih 5 minut
  • Don Don
Hitre povezave Don Don
  • Zgodba
  • Podjetje
  • Poslovno sodelovanje
  • Zaposlitve in razpisi
  • Medijsko središče
  • Aktualno
  • Sledite nam
    CERTIFIKATI
    ID za DDV SI72961074 MŠ 5844550000
    TRR IBAN SI56 0310 0100 3099 507 (SKB banka d.d.),
    IBAN SI56 0700 0000 3403 626 (GORENJSKA BANKA d.d.),
    Copyright © Don Don d.o.o. 2016. Vse pravice pridržane. Pravno obvestilo arnoldvuga+ BMA Studio

    Piškotki

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o tem

    Piškotki

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o tem