Konec marca so se študentje 2. letnika živilstva MSc Biotehnične fakultete s profesorjem Alešem Kuharjem odpravili na dvodnevno študentsko ekskurzijo v Italijo, kjer so si ogledali nekatere proizvodne obrate.
Najprej so si v Padovi ogledali Borzo sadja in zelenjave (MAAP), kjer so si ustvarili predstavo o tem, kako poteka masovno nakupovanje sadja in zelenjave za velike trgovce in predelovalce. V mestu Asiago, kjer se nahaja družinsko podjetje Rigoni di Asiago so si ogledali njihovo proizvodnjo naravnih sadnih in čokoladnih namazov. V okolici Trentina so si ogledali vinske kleti Foradori, katerih posebnost je zorenje vina v amforah (glinenih posodah) ter ogled destilarne Pircher, ki slovi po žganju iz viljamovk.
Drugi dan so si ogledali predelovalnico jabolk Melinda, ki je med nasadi jablan in imajo velike podzemne celice, v katerih v kontrolirani atmosferi skladiščijo jabolka. Pot so nadaljevali preko meje, v Avstrijo do podjetja Loacker , ker so si ogledali njihovo proizvodnjo napolitank. To je bil zadnji ogled njihove zadnje študentske ekskurzije.
V Pekarni Grosuplje smo poskrbeli za malico, slastne francoske rogljičke in babičin kruh.