Konec novembra so v Berlinu z izjemnim kulturnim programom v kinu Babylon slovestno otvorili slovenski kulturni center. Program so pripravili številni v Berlinu živeči kulturniki, pa tudi tisti iz Slovenije, ki so na dogodku izvedli krstne uprizoritve svojih novih del. Slovenski kulturni center v Berlinu bo skrbel za pormocijo slovenske kulture ter umetnosti in je namenjen povezovanju slovencev v Berlinu pa tudi bogatenju medkulturnih odnosov.
Na dogdoku so svoja dela prispevali oziroma nastopili številni priznani slovenski kulturniki, med drugim Vinko Möderndorfer, Tomaž Bajželj, Urška Arlič Gololičič, Martin Sušnik, Vladimir Mlinarič, Marko Zupan, Andrej Žust, Aleš Šteger, Diego de Bree, Alojz Svete, Janez Škof, Jernej Šugman in Boris Mihalj.
Otvoritev dogodka smo v Pekarni Grosuplje podprli in popestrili z donacijo dekorativnih pletenic. Umetelno izdelane pletenice veljajo kot prepoznaven pekovski izdelek in s svojimi tradicionalnimi elementi predstavljajo slovensko kulturno izročilo, ki ima v tujini še toliko močnejše sporočilo. Poleg vzpodbude kulturi, smo želeli tako okrepiti tudi promocijo in prepoznavnost kvalitete slovenskih izdelkov.
Slovenskemu kulturnemu centru v Berlinu želimo aktivno in produktivno delovanje.
AKTUALNO
V družini kruhov Domača dopeka ustvarili nov kruh Temni craft 05.04.2023
Na krušnih policah najdete nov kruh Pekarne Grosuplje, iz družine za domačo dopeko –Temni craft.
>Več35 zlatih odličij GZS za najboljše pekovske izdelke družbi Don Don 16.02.2023
Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na 23. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic, pekovskih izdelkov, družbi Don Don podelila 35 zlatih odličij. V kategoriji pekovskih izdelkov je zlato odličje prejelo 34 kruhov in v kategoriji svežih slaščic pa krof z marelično marmelado.
>VečInovativno živilo 2023 25.01.2023
Ljubljana, 25.1.2023
Pekarna Grosuplje je lani v jesenskem času lansirala novi kruh Polnozrnati kruh z lanom, ki je na 9. izboru Inštituta za nutricionistiko prejel naziv Inovativno živilo leta 2023 v skupini polnozrnatih izdelkov.
To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o tem