Dan slovenske hrane poteka tretji petek v novembru vzporedno z akcijo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je namenjena promociji zavedanja o pomembnosti lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave ter ohranjanju čistega in zdravega okolja. Širši javnosti predstavlja pomen kmetijstva, čebelarstva in pravilne zdrave ter uravnotežene prehrane, ki jo želi vpeljati na naše jedilnike.
Akciji se vsako leto pridružijo tudi vrtci in osnovne šole, ki na ta dan uživajo v zajtrku pripravljenem izključno iz polnovrednih lokalnih živil.
V prav posebni akciji je slovenski zajtrk letos že šestič zapored pričakal tudi potnike in zaposlene na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer so razdelili 1100 paketov zajtrkov in tako sporočilo o kvaliteti slovenske prehrane ponesli tudi preko naših meja. Lično pripravljeni paketi so vsebovali slovenski kruh, mleko, maslo, sirček in jabolko in so nedvomno polepšali zgodnje jutro marsikateremu potniku.
Pekarna Grosuplje je ponosni partner projekta Slovenski zajtrk in si še naprej prizadeva k spodbujanju zavedanja o pomenu zagotavljanja hrane pridelane v lokalnem okolju.
AKTUALNO
Odpoklic izdelkov 02.10.2024
DON DON, d.o.o., Gasilska cesta 2, 1290 Grosuplje, Slovenija, obvešča javnost o odpoklicu proizvodov toasta, pšenični beli kruh – rezani:
TOAST KLASIK MC 500 G, EAN 3838900936283
TOAST CLASSIC T5M 500 G, EAN ...
>VečPrvi veganski sendvič Tvojih 5 minut 15.07.2024
V sodelovanju s pionirji veganske kuhinje v Sloveniji Grashka je nastal sendvič Gurman Stripsi.
>VečJurčičFest 01.07.2024
Šolsko leto se je zaključilo in na Srednji šoli Josip Jurčič je pred počitnicami potekal že 3. JurčičFest. Letošnji dogodek je zaznamovala predaja štafetne palice ustanoviteljic dogodka. Letošnji dogodek je potekal v sodelovanju s študentsko organizacijo GROŠ in s pomočjo profesorskega kolektiva.
>Več