Dan slovenske hrane poteka tretji petek v novembru vzporedno z akcijo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je namenjena promociji zavedanja o pomembnosti lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave ter ohranjanju čistega in zdravega okolja. Širši javnosti predstavlja pomen kmetijstva, čebelarstva in pravilne zdrave ter uravnotežene prehrane, ki jo želi vpeljati na naše jedilnike.
Akciji se vsako leto pridružijo tudi vrtci in osnovne šole, ki na ta dan uživajo v zajtrku pripravljenem izključno iz polnovrednih lokalnih živil.
V prav posebni akciji je slovenski zajtrk letos že šestič zapored pričakal tudi potnike in zaposlene na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer so razdelili 1100 paketov zajtrkov in tako sporočilo o kvaliteti slovenske prehrane ponesli tudi preko naših meja. Lično pripravljeni paketi so vsebovali slovenski kruh, mleko, maslo, sirček in jabolko in so nedvomno polepšali zgodnje jutro marsikateremu potniku.
Pekarna Grosuplje je ponosni partner projekta Slovenski zajtrk in si še naprej prizadeva k spodbujanju zavedanja o pomenu zagotavljanja hrane pridelane v lokalnem okolju.
>VečJurčičFest 01.07.2024
Šolsko leto se je zaključilo in na Srednji šoli Josip Jurčič je pred počitnicami potekal že 3. JurčičFest. Letošnji dogodek je zaznamovala predaja štafetne palice ustanoviteljic dogodka. Letošnji dogodek je potekal v sodelovanju s študentsko organizacijo GROŠ in s pomočjo profesorskega kolektiva.
>Več60. Jurjevanje 30.06.2024
Jurjevanje v Beli krajini je največja prireditev in hkrati najstarejši folklorni festival v Sloveniji. Letošnje je bilo jubilejno leto, saj so praznovali že 60. Jurjevanje. Zeleni Jurij je starodavni slovanski mitološki junak, ki prinaša pomlad, srečo in obilje, obredje ob jurjevanju pa poudarja ponovno rast in začetek novega življenjskega kroga.
>Več