• Domov
  • Zgodba
  • Skupina
    • Podjetje
    • Medijsko središče
  • Poslovno sodelovanje
    • Spletno naročanje
  • International
  • Zaposlitve
  • Aktualno
  • Kontakt
05.06.2018

Za nami je dan na široko odprtih vrat

Deli...
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • email
  • Pinterest

Na sončno soboto, 12. maja je v Pekarni Grosuplje potekal dan odprtih vrat s pomenljivim naslovom Za prijatelje kruha. Dogodek je presegel naša pričakovanja, saj se je pred vrati pekarne zbralo več kot 500 vedoželjnih ljubiteljev kruha, katere je privabil pester kulturni program s pomembno izobraževalno noto.

 

 

Medtem, ko so nekateri, med njimi je bilo na naše veselje tudi veliko najmlajših, v družbi naših mojstrov pekov ustvarjali okrasne pekovske izdelke, so se drugi mojstrili na delavnici peke z drožmi v družbi Nataše Đurić. Tisti bolj spretni in radovedni, pa so svoje ročne spretnosti utrjevali v okraševanju poprtnika z članicami Društva podeželskih žena Dobrepolje. Vmes so za zbrane zaplesali in zapeli mladi folkloristi, pevci in inštrumentalisti Kulturnega društva France Prešeren– skupine Mlada Zarja iz Grosuplja.

 

 

Direktorica podjetja Alenka Mozetič Zavrl je v govoru poudarila »Ob današnji široki ponudbi izdelkov, polnih trgovskih policah, je za nas izziv narediti inovativen kruh. S tem izzivom se soočamo, ko razvijamo nove izdelke. Pri zasnovi izdelka upoštevamo več vidikov in sicer sodobne smernice v prehrani, ponudbo obstoječih izdelkov na trgu in všečnost okusa potrošnikov.«.

S tem namenom je bila obiskovalcem dneva odprtih vrat dana možnost, da sooblikujejo prihodnji kruh Pekarne Grosuplje z oddajo svoje ideje ali recepta, s katerimi bi lahko obogatili obstoječo ponudbo. Obiskovalci so se odzvali s pisanim naborom idej. To je še en korak s katerim bo Pekarna Grosuplje bogato krušno zapuščino obujala, preizkušala izvirne ideje ter ustvarjala nove izdelke in nove zgodbe.

Veseli in ponosni smo, da se je našega dogodka udeležilo toliko obiskovalcev vseh starosti, kar razumemo kot sporočilo, da krušna dediščina ni samo stvar zgodovine, ampak znova postaja del našega vsakdana in spretnosti, ki jih tudi v Pekarni Grosuplje s spoštovanjem predajamo naprej.

Se vidimo prihodnjič! 

Utrinke iz dogodka smo za vas strnili v simpatičnem videoposnetku.

https://dondon.si/wp-content/uploads/2018/06/Pekarne_grade_voiceover_novi-logo-converted-with-Clipchamp.mp4

 

AKTUALNO
V družini kruhov Domača dopeka ustvarili nov kruh Temni craft
05.04.2023
Na krušnih policah najdete nov kruh Pekarne Grosuplje, iz družine za domačo dopeko –Temni craft.
>Več
35 zlatih odličij GZS za najboljše pekovske izdelke družbi Don Don
16.02.2023
Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na 23. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in slaščic, pekovskih izdelkov, družbi Don Don podelila 35 zlatih odličij. V kategoriji pekovskih izdelkov je zlato odličje prejelo 34 kruhov in v kategoriji svežih slaščic pa krof z marelično marmelado.
>Več
Inovativno živilo 2023
25.01.2023
Ljubljana, 25.1.2023

Pekarna Grosuplje je lani v jesenskem času lansirala novi kruh Polnozrnati kruh z lanom, ki je na 9. izboru Inštituta za nutricionistiko prejel naziv Inovativno živilo leta 2023 v skupini polnozrnatih izdelkov.

>Več
Kontakt

DON DON D.O.O.
Gasilska cesta 2
1290 Grosuplje
Slovenija, EU

PE Kranj
Laze 16
4001 Kranj
Slovenija, EU

info@dondon.si

tel: +386 (0)1 78 66 900

Blagovne znamke
  • Pekarna Grosuplje
  • Tvojih 5 minut
  • Don Don
Hitre povezave Don Don
  • Zgodba
  • Podjetje
  • Poslovno sodelovanje
  • Zaposlitve in razpisi
  • Medijsko središče
  • Aktualno
  • Sledite nam
    CERTIFIKATI
    ID za DDV SI72961074 MŠ 5844550000
    TRR IBAN SI56 0310 0100 3099 507 (SKB banka d.d.),
    IBAN SI56 0700 0000 3403 626 (GORENJSKA BANKA d.d.),
    Copyright © Don Don d.o.o. 2016. Vse pravice pridržane. Pravno obvestilo arnoldvuga+ BMA Studio

    Piškotki

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o tem

    Piškotki

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o tem