Podjetje Don Don je letošnje leto začelo z vzpodbudnim in pomembnim strokovnim priznanjem, ki dokazuje vrhunsko kvaliteto naših izdelkov. Na 17. podelitvi zlatih priznanj najboljšim pekovskim izdelkom, ki jih vsako leto podeljuje Sekcija za pekarstvo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je blagovna znamka Pekarna Grosuplje prejela kar 15 zlatih odličij, 3 zlata odličja pa je prejela blagovna znamka Don Don.
Gospodarska zbornikca Slovernije se je letos nagrajene izdelke odločila javnosti predstaviti na posebnem Festivalu odličnih pekovskih izdelkov, ki je potekal to soboto, na Stritarjevi ulici v Ljubljani. Vse obiskovalce in radovedne mimoidoče so tam pričakale polne stojnice odličnih pekovskih dobrot, ki so bile namenjene ogledovanju, spoznavanju in seveda okušanju bogatih in novih okusov. Festival je spremljalo pestro kulturno dogajanje z mažoretkami, godbo, folklornimi skupinami in živo glasbo, ki je na Stritarjevo ulico privabila dobro razpoloženo množico ljudi.
Na stojnici Pekarne Grosuplje smo obiskovalcem v pokušino ponudili nekaj naših priljubljenih izdelkov, ki so smo jih skoraj s težavo rezali tako hitro, kakor so se naši peharji praznili, kar nas je seveda navdajalo z veseljem. Domač ajdov kruh, Hudi kruhek brez kvasa, Beljakovinski kruhek, Babičin kruh in Babičin temni kruh ter osveženi Durum kruhek so s svojimi posebnimi zgodbami in okusi očarali številne obiskovalce. Na ogled smo postavili tudi certificirano mojstrsko izdelano pleteno srce, ki je privabilo veliko zanimanje in ki je plod znanja našega izjemnega pekovskega mojstra. Najmlajše smo presenetili z izdelovanjem ptičkov iz testa, te je naš spretni pek tudi spekel, da so lahko otrokom ostali v trajen spomin. Ptičke povezujemo s tremi slovenskimi prazniki, valentinovim (praznik zaljubljenih), gregorjevim (ko se ptički ženijo) in urbanovim (praznik vinogradnikov)- v tem času so otroci želeli hišam dobro letino in za to so v dar dobili iz testa oblikovane ptičke. Ponosni smo, da nadaljujemo ta lepi običaj še danes.
Festivala so se udeležila tudi številna pomembna imena in predstavniki nagrajenih podjetij, z obiskom nas je počastil tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki je razrezal veliki hlebec, med govorci pa smo slišali tudi prof. dr. Janeza Bogataja, znanega slovenskega etnologa, s katerim v Pekarni Grosuplje redno sodelujemo.
Prireditev, ki je zares odlično uspela in privabila pisano množico obiskovalcev iz vseh vetrov, je le še en dokaz, da so odlični pekovski izdelki visoko cenjeni in zaželjeni ter si zalužijo osrednje mesto v našem kulturno- kulinaričnem življenju.