• Domov
  • Zgodba
  • Skupina
    • Podjetje
    • Medijsko središče
  • Poslovno sodelovanje
    • Spletno naročanje
  • International
  • Zaposlitve
  • Aktualno
  • Kontakt
18.10.2016

Znova je zadišal Babičin kruh

Kruh kot so ga pekle babice nekoč, zamešan iz najboljših sestavin, ki so jih imele doma. Presejale so fino belo moko, dodale zmečkan krompir, košček masla, ščep soli in prilile toplo mleko v katerem so raztopile kvas in žličko sladkorja. Dodale so še doma narejeno kislo testo in ročno zamesile voljno testo. Nežno so ga položile v namaščen pekač, pokrile s krpo in postavile na topel in miren kotiček, da je lepo vzhajal. Spekle so ga v krušni peči, da je dišalo po celi hiši.
Deli...
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • email
  • Pinterest

 

Najboljše stvari se ohranijo v prijetnih spominih in starih receptih. V Pekarni Grosuplje se dobro zavedamo vrednosti ohranjanja znanja in tradicionalnih veščin priprave testa, zato smo se odločili, da ponovno oživimo postopek priprave kruha s kvasnim nastavkom, ki so ga poznale in pripravljale naše babice.  S ponosom vam predstavljamo Babičin kruh, ki ga z znanjem, skrbnostjo in najboljšimi sestavinami za vas pripravljajo naši izkušeni pekovski mojstri.

Skrivnost odličnosti tako pripravljenega kruha se skriva v posebni dolgotrajni pripravi testa. Najprej pripravimo kvasni nastavek (ali predtesto), ki ga skrbno zamešamo iz moke, vode in ščepca kvasa ter pustimo počivati vsaj pol dneva. Nato v kvasni nastavek zamešamo ostale sestavine kruha in oblikujemo končno testo. S tako pripravo testa je mogoče najbolje izkoristiti naravne danosti uporabljenih sestavin in ustvariti okusne hlebce kruha kot so jih poznale naše babice. Takšen je tudi Babičin kruh. Odlikuje ga izjemna polnost okusa domačega belega kruha, izrazita aroma ter mehka in sočna sredica, obdana z mamljivo hrustljavo skorjo. Zaradi kvasnega nastavka, je za Babičin kruh značilna aromatičnost in dolgotrajna svežina. Da s takim postopkom priprave testa dosežemo čudovite in posebne čutne lastnosti  kruha lastnosti kruha ( vonj, okus, mehkoba, svežina)  dobro vedo tudi drugi narodi, ki uporabljajo kvasni nastavek za pripravo svojih najboljših tradicionalnih izdelkov. Tako se izdelujejo prave francoske baguette, italijanske ciabatte in kruh panettone, švicarske tradicionalne kmečke vrste kruha, uporabljajo pa ga tudi v Španiji in Veliki Britaniji.

Da bi podobo kruha zaokrožili z izjemnim okusom, smo Babičin kruh ovili v papirnato pasico, ki vsebuje tradicionalne slovenske ornamente s prtov. Tradicija priprave kruha s kvasnim nastavkom je tako skrbno ohranjena in v najboljših rokah. Naj Babičin kruh spet zadiši. Zaprite oči in se prepustite bogatemu okusu dehtečega kruha, ki si, tako kot včasih, zasluži osrednje mesto na mizi. Podelite ga s svojimi ljubljenimi in jim poklonite drobec čarobnosti, ki je skrita v bogatosti izvirnega okusa Babičinega kruha.

Do zares doberega kruha ni bližnjic. Pripravljen po dolgotrajni metodi s kvasnim nastavkom je edinstven. Babičin kruh iz Pekarne Grosuplje, narejen z ljubeznijo in lepimi spomini na babičino dišečo kuhinjo.

Babičin kruh je od 18.10 na voljo v vseh Mercatorjevih trgovinah.

babicin-kruh-pasica-ar

 

 

 

AKTUALNO
OBISK MINISTRA ZA KMETIJSTVO DR. JOŽETA PODGORŠKA V PEKARNI GROSUPLJE
14.04.2022
Vlada Republike Slovenije je imela v petek delovni obisk v južnem delu osrednjeslovenske regije. Začela je z delovnim posvetom v občini Grosuplje, kjer so spregovorili o vrsti odprtih vprašanj, predvsem o projektih v regiji, črpanju evropskih sredstev, izobraževanju, trgu dela in o dolgotrajni oskrbi. Kmetijski minister dr. Jože Podgoršek je obiskal Pekarno Grosuplje, ki je najstarejša uveljavljena pekarska znamka v Sloveniji.
>Več
34. MTM KRG NARODNI DOM LJUBLJANA
31.03.2022
V Gimnastičnem centru Ljubljana je pod okriljem svetovne gimnastične federacije FIG, Gimnastične zveze Slovenije in Mestne občine Ljubljana potekalo mednarodno tekmovanje v ritmični gimnastiki 34. MTM KRG Narodni dom Ljubljana, ki ga organizira Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana.
>Več
28. JURČIČEV POHOD SKLENIL JURČIČEVO LETO
07.03.2022
Tradicionalnega pohoda po Jurčičevi poti iz Višnje Gore do Muljave, ki vedno poteka na prvo soboto v marcu, se je udeležilo preko 2000 pohodnikov, od najmlajših do starejših. Organizatorji so skozi vso pot pripravili bogat program in omogočili pohodnikom oglede turističnih znamenitosti in kulturno vsebino.
>Več
Kontakt

DON DON D.O.O.
Gasilska cesta 2
1290 Grosuplje
Slovenija, EU

PE Kranj
Laze 16
4001 Kranj
Slovenija, EU

info@dondon.si

tel: +386 (0)1 78 66 900

Blagovne znamke
  • Pekarna Grosuplje
  • Tvojih 5 minut
  • Don Don
Hitre povezave Don Don
  • Zgodba
  • Podjetje
  • Poslovno sodelovanje
  • Zaposlitve in razpisi
  • Medijsko središče
  • Aktualno
  • Sledite nam
    CERTIFIKATI
    ID za DDV SI72961074 MŠ 5844550000
    TRR IBAN SI56 0310 0100 3099 507 (SKB banka d.d.),
    IBAN SI56 0700 0000 3403 626 (GORENJSKA BANKA d.d.),
    Copyright © Don Don d.o.o. 2016. Vse pravice pridržane. Pravno obvestilo arnoldvuga+ BMA Studio

    Piškotki

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o tem

    Piškotki

    To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o tem